Parhaat ranskalaiset leivokset

Ranska on tunnetusti herkkusuiden paratiisi, eikä suotta, sillä ranskalaiset leivonnaiset kuuluvat kondiittorimestarien taidonnäytteiden kermaan. Todennäköisesti kuuluisin ranskalainen leivos on macaron, joka makaronia muistuttavasta nimestään huolimatta on herkullinen manteli- ja marenkileivonnainen. Macaroneista tuli muutamia vuosia sitten todellinen trendileivonnainen, kun ne saivat ruutuaikaa amerikkalaisten tv-sarjojen, kuten Sinkkuelämää ja Gossip Girl, jaksoissa.
Pienissä, korkeissa vuoissa kypsytetty briossi on puolestaan vehnäleivos, jonka täytteenä on mantelimassaa. Makeat tai suolaiset tuulihatut ovat hyvin tuttuja myös suomalaisille. Tuulihattujen lehtitaikinamainen kuori voidaan täyttää kermalla tai jäätelöllä, mutta mukavaa vaihtelua tuovat myös esimerkiksi juustotäytteet. Niitä tarjotaankin usein kesän juhlissa, kuten lakkiaisissa tai häissä. Ranskalaiset masariinit ovat klassikkoleivoksia, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Niiden pienet leivospohjat täytetään kirsikkahillolla ja päällystetään tomusokerikuorrutteella. Madeleinet ovat perinteisesti teen kanssa tarjottavia simpukanmuotoisia sokeria ja sitruunaa sisältäviä leivonnaisia. Florentiinit puolestaan ovat makeisten ja pikkuleipien välimuoto, jotka sisältävät runsaasti pähkinöitä, sekä kuivattuja hedelmiä. Leivos saa huumaavan kuorrutteen sulatetusta suklaasta. Clafoutis on pannukakun sukulainen, joka ranskalaiseen tapaan sisältää kesän makeimpia hedelmiä, kuten persikoita, kirsikoita ja luumuja. Jos siis tarvitset pientä, mutta herkullista syötävää jälkiruoaksi tai tarjottavaksi juhliin, älä unohda ranskalaisia leivonnaisia! Suurin osa niistä on helppoja ja nopeita valmistaa, vaikka et ammatiltasi olisikaan ranskalainen kondiittori.

Parhaimpiin ranskalaisiin leivoksiin kuuluu ehdottomasti klassinen macaron-leivos.

Parhaimpiin ranskalaisiin leivoksiin kuuluu ehdottomasti klassinen macaron-leivos.