Tietoa sivusta

Monet hakevat nykyään netistä ja blogeista inspiraatiota niin arkiruokaan kuin juhlapöydän kattaukseenkin. Ruokakulttuuria halutaan uudistaa suomalaisia perinneruokia kunnioittaen. Nykyisin monet suomalaiset ravintolat hakevat vaikutteita muualta maailmasta. Näin saadaan aikaiseksi uusia ja innostavia ruokalajeja, jotka rantautuvat hiljalleen suomalaisten kotien ruokapöytiinkin. Gourmet on osa tätä päivää. Ihmiset käyttävät entistä enemmän rahaa myös arkiruokaan ja valmistavat näyttäviä annoksia, joissa on käytetty vain parhaimpia raaka-aineita. Hienostuneemman ruoan voi yhdistää myös pikaruokaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi gourmet pizza? Pizzaan tulee esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja basilikaa, jotka kaikki liitetään kalliimpiin ruoka-annoksiin kuin pizzaan. Ruoasta saa siis tehtyä hienostuneempaa vain pienillä lisäyksillä. Tämän päivän trendi on, että Suomessa suositaan runsaasti kotimaisia vihanneksia ja marjoja. Esimerkiksi karpalokiisseli on jälkiruoka, joka maistuu ympäri maailman. Onkin hieno asia, että Suomen ruokakulttuuri on kokemassa mullistavia muutoksia. Nämä muutokset alkavat näkyvä niin arjessa kuin juhlassa, mutta siltikään ei ole syytä unohtaa perinteisiä kotimaisia ruokia.